De PlusBus rijdt vanaf maandag 3 augustus weer. Wel wordt voorlopig alleen gereden van maandag tot en met vrijdag. Mail voor meer info: info@pakdeplusbus.nl of bel met 06 145 44 377 (9 tot 11 uur).

Hoe werkt het?

Stap 1: Maak kennis met de PlusBus

De PlusBus verzorgt al meer dan vijftien jaar sociale en culturele uitstapjes voor inwoners van Opsterland van 60 jaar en ouder. Daarnaast is de PlusBus er ook voor mensen met een beperking. Ook zij kunnen ongeacht hun leeftijd gebruik maken van deze vorm van vervoer.

De PlusBus vervoert van deur tot deur en heeft de beschikking over 1 bus en 2 Maxi-Taxi’s welke voorzien zijn van rolstoelvervoer. Wilt u binnen de naaste regio bij familie op bezoek, een arts of bijvoorbeeld een ziekenhuis bezoeken dan is de PlusBus u graag terwille.

Stap 2: Word PLUSBUS begunstiger – Abonnee

De PlusBus is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Alle werkzaamheden worden door een groep enthousiaste vrijwilligers verzorgd. Door u aan te melden als PlusBus begunstiger steunt u het werk van de PlusBus.

Wanneer u het aanmeldformulier invult ontvangt u van ons per post een machtigingskaart thuisbezorgd. U kunt het aanmeldformulier inclusief de machtiging ook via mail aanvragen of hier downloaden. U wordt PlusBus begunstiger voor maar 10,00 euro per persoon per jaar. Deze kaart is nodig om gebruikt te maken van de diensten van de PlusBus.

Voor meer informatie en aanmeldingen als begunstiger kunt u terecht bij penningmeester: Mevr. Paula Olthof.

Stap 3: Ontvang het bewijs van deelname

Als PlusBus begunstiger ontvangt u naast de persoonlijke PlusBus kaart ook aanvullende informatie over het reizen met de PlusBus en de kosten die hieraan verbonden zijn.

Stap 4: Stap in de PlusBus

Voor het reizen met de PlusBus is een rit-bijdrage verschuldigd (zie kosten). De tarieven zijn gebaseerd op het vervoer in zones. U bent dus flexibel en voordelig uit want u betaalt alleen het aantal gereisde zones. Zo komt u met de PlusBus op veel plekken voor weinig geld.

Sluit Menu